Educație

Și prin Răcari a trecut Moșu’!

În apropierea Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului, în spiritul respectării tradițiilor, a obiceiurilor și datinilor strămoșești, precum și a bucuriei și generozității, ca în fiecare din ultimii 8 ani, Primăria și Consiliul Local Răcari l-au ajutat pe Moș Crăciun să ajungă în instituțiile de învățământ din oraș. În acorduri de colinde, caii înhămați la trăsură l-au condus pe Moș Crăciun la Grădinița Ghimpați,
Școala Răcari și Liceul Răcari, unde copiii îl așteptau cu cântece și poezii, care mai de care mai frumoase, pentru a-l impresiona pe Moș’.
A fost însoțit de frumoasele sale Crăciunițe, de spiriduși, de reprezen- tanți ai Primăriei și ai Consiliului Local.
Moș Crăciun a sosit, spre voioșia celor mici încărcat cu daruri, pe care le-a împărțit cu drag tuturor.
Momentul culminant al călătoriei de astăzi a fost la Școala Răcari, unde elevii l-au „sufocat” pe Moșu’ nostru cu cântece și colinde.
Sosirea lui Moș Crăciun este întotdeauna pentru copiii din orașul Răcari un eveniment mult așteptat, simbolizând bucuria primirii de daruri, zâmbete de fericire și speranțe de bine pentru anul care urmează.
Din sufletele lor mici și curate, copiii au mulțumit tuturor celor implicați în acest eveniment, care a dat posibilitatea Moșului să sosească
în orașul nostru, la toți copiii cuminți și ascultători.
Prezenți la eveniment, părinți, bunici, frați și surori, cu toții i-au susținut pe copiii dornici să primească darurile pe care și le-au dorit.
Prima zi de program a Mosului a luat sfârșit, dar mâine dimineață alți copii din celelalte școli ale orașului se vor bucura de Moșul drag, bun și darnic.
Prof. Sima Nicoleta

A doua zi Moșul s-a trezit de dimineață, a încărcat darurile și a plecat împreună cu ajutoarele sale, crăciunițele și spiridușul, în trăsura fermecată, la care erau înhămați doi cai albi, frumoși, pentru a poposi la copiii cuminți.
A ajuns mai întâi la Grădinița cu program prelun- git din Ghergani, unde copiii stăteau cu năsucurile lipite de ferestre pentru a-l zări pe Moșul. Fiecare i-a spus o poezie sau un cântecel și au fost răsplătiți de Moșul binevoitor cu daruri. A mers apoi la Grădinița cu program normal unde, la fel, copiii i-au spus poezii și ghicitori și l-au servit pe Moșul cu mere și covrigi.
Le-a spus copiilor că se grăbește să ajungă și la
Școala Ghergani, și aici fiind primit cu urale și aplauze. Fiecare elev, cu mic, cu mare, s-a îmbulzit să-i spună Moșului cântece și poezii. Doamna profe- soară Matei Georgeta împreună cu elevii de gimnaziu au pregătit și câteva colinde.
A urmat Grădinița Mavrodin, unde era așteptat cu  nerăbdare, Moșul având grijă ca fiecare copil să primească daruri.
Moșul a pornit mai departe spre Grădinița Colacu, Școala Colacu, Grădinița Săbiești, unde, ca și la celelalte unități școlare, atât elevii cât și dascălii l-au primit cu multă bucurie, mulțumindu-i Moșului pentru darurile aduse.
În final, Moșul împreună cu preoții din localitate și corul de copii al Liceului, “Ion Ghica”, Răcari au încercat să bucure puțin inimile bătrânilor de la C.A.M.S Ghergani, fiind întâmpinat cu mare bucurie. Preoții au ținut o scurtă slujbă, iar corul de copii i-a încântat cu colindele lor.
Mulțumim domnului Primar pentru că are grijă de noi, copii și cadre didactice, și nu uită niciodată să ne facă fericiți, aducându-l pe Moș în fiecare ani!

LA MULȚI ANI!

Prof. Tanase Mihaela

Comments

comments