Eveniment

ORAŞUL RĂCARI A SUSŢINUT LUPTA ÎMPOTRIVA CANCERULUI DE SÂN ŞI A ORGANIZAT MARȘUL ROZ #CANCELCANCER

Echipa locală AVON, coordonată de Camelia Manea, a organizat luni, 2 octombrie, Marșul Roz #CANCELCANCER, un marș de informare, parte a Campaniei pentru Sănătatea Sânilor, care a tras un semnal de alarmă asupra importanței depistării precoce a cancerului la sân și a adus în stradă lupta pentru sănătatea femeilor.

În România, anual, 9000 de femei descoperă o formă de cancer la sân, iar autoritățile estimează că jumătate dintre acestea pierd lupta cu boala din cauza depistării bolii în stadii avansate. Acesta este și motivul pentru care cancerul la sân reprezintă prima cauză de mortalitate în rândul româncelor.

Cu toate că e forma de cancer care afectează cel mai grav populația feminină, e în același timp și cea care poate fi vindecată în 94% din cazuri dacă este diagnosticată în primele două stadii, așadar depistarea precoce și informarea salvează vieți.

Cancel Cancer este mesajul Marșului Roz și semnifică îndemnul ca fiecare dintre noi să „dea cancel” tuturor motivelor care ne determină să amânăm o vizită la medic. Cei peste 1200 de participanţi au mărșăluit în semn de solidaritate pe traseul DN – Liceul Ion Ghica – Stadion Răcari , aproximativ 1 km. La final, au lansat baloane roz în memoria victimelor cancerului, au primi informații despre cum pot depista la timp o formă de cancer. Elevii prezenţi au putut oferi mamelor, ursuleţul ROZ, simbol al Campaniei pentru Sănătatea Sânilor, pentru a le reaminti cât de important este să meargă la control.

 

FRUMUSEȚEA ÎNSEAMNĂ IN PRIMUL RÂND SĂNĂTATE! Sloganul Marșului Roz de la Răcari!

Publicată de Caraveteanu Marius pe Luni, 2 octombrie 2017

 

MARŞUL ROZ

ORAŞUL RĂCARI S-A ALĂTURAT LUPTEI ÎMPOTRIVA CANCERULUI PRIN MARŞUL ROZ!—>>>http://bit.ly/2fKLjCM#CancelCancer

Publicată de Partener TV pe Luni, 2 octombrie 2017

Comments

comments