Eveniment dedicat lui Mihai Eminescu la Liceul Teoretic “Ion Ghica”
Momente deosebite în sala de festivități a Liceului Teoretic „Ion Ghica” Răcari. A fost marcată Ziua Culturii Naționale. și cum altfel decât prin readucerea în memoria tuturor a simbolului nostru cultural: „poetul nepereche”, ultimul mare romantic din literatura universală, Mihai Eminescu. Personalitatea sa complexă a fost evocată prin prezentarea vieții și a operei acestuia, dar și a legăturilor cu istoria și cultura națională și a pasiunii sale pentru fizică.
O mare iubire ce transcede timpul și spațiul și trece dincolo de moarte a fost cea dintre poet și Veronica Micle. Oare cum ar fi arătat poeziile lui Eminescu dacă nu ar fi fost inspirat de „ Ingerul Blond”, așa cum o alinta
poetul pe cea care i-a furat inima pentru totdeauna? Au trăit o iubire pasională, iar scrisorile (citite, o parte din ele, de elevi ai liceului) prin care își alinau dorul au rămas martor ale unei povești de dragoste eterne.
Poeziile recitate și cântecele inspirate de creația eminesciană au completat tabloul acestei manifestări, creând o atmosferă plină de emoție și sensibilitate și, mai ales, de recunoștință pentru marele geniu de la a cărui naștere s-au împlinit 167 de ani.
„Ape vor seca în albie și peste locul îngropării sale va răsări pădure sau cetate, și câte o stea va veșteji pe cer în depărtări, până când acest pământ să-și strângă toate sevele și să le ridice în țeava subțire a altui crin de tăria parfumurilor sale”. (George Călinescu)
Prof. Alionte Aurica
Mihai Eminescu, sărbătorit de elevi și profesori de la școala Gimnazială Colacu
Anul acesta s-au împlinit 167 de ani de la nașterea marelui poet, Mihai Eminescu.
Și la Școala Gimnazială Colacu ne-am strâns cu mic cu mare să marcăm așteptatul eveniment prin cântece, recitare de poezii,
compuneri, desene, dialoguri, filmulețe video și chiar un atractiv concurs cu întrebări despre viața marelui poet.
Câțiva elevi au mărturisit că vor să afle mai multe despre Mihai Eminescu și cred că în prezenta ocazie au reușit acest lucru, devenind mult mai bogați din punct de vedere cultural și, de ce nu sufletește.
La acest eveniment s-au făcut multe fotografii, iar la final s-a realizat și o fotografie frumoasă de grup.
Prof. Anca Dumitru