Din nou, PRIMARUL ORAȘULUI RĂCARI LA SFAT CU GHIMPĂȚENII (4 februarie 2017)
Bunele obiceiuri nu trebuiesc uitate! Sâmbata, 4 februarie 2017, primarul orașului Răcari, domnul Marius Caravețeanu, a participat la o adunare populară, cu ghimpățenii. Alături i-au fost: viceprimarul, domnul Dumitru Popa, secretarul primariei, doamna Octaviana Ene, consilieri. Încet-încet parterul căminului cultural s-a umplut de ghimpățeni. Subiectele la ordinea zilei: 1. Înființarea asociației crescătorilor de animale; 2. Concesionarea unor suprafețe de teren tinerilor doritori să-și construiască o casă; 3. Diverse. La primul punct, primarul orașului Răcari a subliniat necesitatea și urgența înființării asociației crescătorilor de animale, pe raza orașului Răcari, cu sediul în Ghimpați.
Subvențiile se acordă pe suprafața de pășune/islaz numai unei astfel de asociații și într-un anumit termen. Asociația va avea un Consiliu director și toți crescătorii de animale vor fi membri. Subvențiile nu pot fi cheltuite oricum, ci numai pentru scopuri precise: întreținerea pășunii/islazului, cumpărarea de îngrășăminte, achiziționarea unei motopompe pentru udat, în eventualitatea unei secete, etc. Gavrilă Vasile, crescător de animale, a spus că asociația este bine-venită, iar cel mai îndreptățit să conduca asociația este Mircea Valentin, nu doar pentru că este crescător de animale, ci și pentru că, fiind fermier, se pricepe la tot ce înseamnă agricultura.
La punctul următor, domnul primar a vorbit despre posibilitatea concesionării unei suprafețe de teren pentru tinerii ghimpățeni care doresc să-și ridice o casă. Suprafața ce va putea să fie concesionată este de 1000 mp, iar locația se afla la ieșirea din Ghimpați spre Butimanu, pe partea stângă. Doru Bădica a întrebat care sunt condițiile minime pentru a putea concesiona un asemenea teren. Domnul Marius Caravețeanu a specificat că poate concesiona terenul orice tânăr cu vârsta până la 35 de ani și care să aibă domiciliul în Ghimpați. Primăria orașului Răcari va lotiza suprafața de teren, va extinde rețeaua de drumuri și pe cea de iluminat public. Cel care va concesiona va avea obligația să înceapă construcția în maximum doi ani de la semnarea contractului de concesiune.
La ultimul punct, cetățenii ghimpățeni au întrebat, iar primarul le-a răspuns. Nicolae Gabriel a dorit să afle când se poate racorda la conducta de apă. Domnul primar a precizat că în privința racordării la conducta cu apă, în acest moment, există două variante: cu Compania de Apa Târgoviște, cu posibilitatea de a se face plata în rate, sau cu o firma privată autorizată. Cetățenii vor fi informați, când se va lua decizia finală.
– Tudorache Ion și-a făcut un șanț pe cinste, dar, în el, băltește apa, deoarece ceilalți nu se sinchisesc să aibă șanțurile la standarde minime. Domnul Marius Caravețeanu a precizat că primăria poate să intervină doar în cazuri deosebite, cum arată șanțul ține de bunul-simț al fiecăruia.
Prof. Mircea Gheorghe