EROII NU MOR NICIODATĂ!

La Răcari, cu ocazia Zilei Armatei Române, a avut loc Marşul Tricolorului, în cadrul căruia participanții au purtat un drapel de 50 de metri lungime. Evenimentul organizat de Primăria orașului Răcari a reunit peste 500 de participanți. Marşul a pornit din fața stadionului orășenesc. Drapelul a fost desfăşurat pe fundalul cântecelor patriotice. Punctul final al marşului a fost Liceul Teoretic „Ion Ghica” din Răcari unde s-a desfășurat simpozionul dedicat Zilei Armate Române.

Despre semnificatia istorică a Zilei Armatei Române vă pot vorbi specialiștii, eu doar am pus pe hârtie câteva gânduri legate de latura sentimentală a acestui moment.
În această zi se cuvine ca tuturor eroilor neamului care au înfruntat gloanțele și vitregia războiului, celor care și-au dat viața pentru libertatea noastră, să le aducem un pios omagiu și să le transmitem, de peste timp, gânduri de recunoștință vesnică din partea generațiilor de azi, a noastră, a tuturor. “A fost război!” – e o noțiune pe care bunicii noștri o spuneau cu lacrimi în ochi, părinții ne-au transformat-o în poveste, iar profesorii au transformat-o în istorie. Este istoria noastră ce trebuie transmisă mai departe, este istoria ce face parte din ființa noastră, a poporului român, un popor care niciodată nu a făcut altceva decât să-și apere glia strămoșească, acest pământ care de multe ori a fost udat de sângele celor care, cu credință în suflet, și-au apărat țara.
Se spune că timpul trece, că durerea trece și ea dar și rămâne amintirea, dar, deși au trecut ani, mulți ani, multe din aceste răni au rămas la fel de adânci pentru că acești eroi au lăsat în urma părinți, soții, surori, copii, nepoți. Peste mormintele eroilor noștri au trecut ninsori, au crescut flori, s-au revărsat raze de soare și
s-au așezat frunze ruginite, dar lacrimile ce au căzut deasupra lor nu s-au șters și nici uscat.
Datoria noastră, a dascălilor, este să-i învățăm pe elevii noștri, de la cei mai mici până la cei mai mari, că este important să-i cinstim pe eroi, pe cei care și-au dat viața ca noi să ne putem continua viața liniștiți.
Să aprindem în suflete candela recunoștinței pentru eroii neamului nostru, pentru cei care își odihnesc osemintele în glia străbună sau în pământuri străine, unii fără morminte și cruci la căpătâi.
Și să nu uităm: EROII NU MOR
NICIODATĂ!

Prof. Alionte Aurica