Primaria Racari

Adoptă un km! Un proiect de succes!

Dumnezeu a creat lumea și niciuna dintre creațiile sale nu este întâmplătoare. Locuim într-o țară dăruită cu toate frumusețile cu care Dumnezeu împodobește natura. Munții sunt înalți și aprigi, apele curg învolburate și limpezi, săpându-și drumurile prin pietre, creând la suprafața lumii o geografie spectaculoasă și nemaivăzută. Românul cunoaște binecuvântarea apelor și prin mișcarea necontenită a talazurilor, deoarece marea ne este accesibilă din orice colț al țării, fără să fie nevoie pentru aceasta să batem la porțile străinilor. Din păcate însă, asupra acestor minuni planează, ca un blestem, indiferența poporului căruia i-au fost dăruite.
Aruncatul resturilor de tot felul a devenit parcă un sport național.
Astfel, în urma cu câțiva ani, a luat naștere campania locală “Adoptă un km!”, apoi Let’ Do It Romania!, o campanie de curățenie națională, ce au drept scop conștientizarea de noi toți, mari sau mici, cât de important este să avem un mediu înconjurător curat pentru a avea și o viață sănătoasă.
Protecția lumii în care trăim este o problema care ne afectează și ne implică pe toți.

24 septembrie 2016. O zi cu mult soare și vânt ușor. O zi care ne-a permis nouă, elevi și cadre didactice de la structurile Liceului Teoretic “Ion Ghica” Răcari, să contribuim puțin la vindecarea rănilor naturii, răni pe care omul le-a făcut fără să-și dea seama că, de fapt, își pune amprenta asupra sănătății sale și a celorlalți. Ne-am fi dorit ca participarea să fie mult mai mare, și elevi și profesori, ne-am fi dorit ca, alături de noi, să fie și locuitori ai orașului în care trăim și care să participe la ecologizarea spațiului natural din care fac și ei parte.
Oricum, copiii prezenți au înțeles ca, prin ceea ce fac, pot oferi un exemplu pe care și alții ar trebui să-l urmeze. Au înțeles că igiena mediului în care trăiesc își pune în mod direct amprenta asupra stării lor de
sănătate.
Mulțumim celor care astăzi și-au rupt din orele de odihnă și s-au implicat activ în această campanie. Sperăm că cei care au aruncat gunoaie la întâmplare nu vor mai face acest lucru, gândindu-se ca pe acolo a trecut un copil care putea fi chiar al lor.

 

Accessibility Toolbar