Primaria Racari

„Școală pentru toți!”

„Școală pentru toți!” și bucuria de a ajuta copiii în desfășurarea activităților școlare

Liceul Teoretic Ion Ghica din orașul Răcari, în calitate de aplicant principal, și Primăria orașului Răcari, în calitate de partener, implementează proiectul „Școală pentru toți!”, proiect finanțat prin programul ROMACT, program comun al Consiliului Europei și al Comisiei Europene.

Programul ROMACT vizează dezvoltarea capacităților la nivel local pentru integrarea romilor. ROMACT promovează o guvernare democratică incluzivă la nivel local, asigurându-se totodată că grupurile vulnerabile, inclusiv romii, sunt integrate ca beneficiari ai măsurilor și serviciilor furnizate de administrație.

Proiectul „Școală pentru toți!” a constat în identificarea copiilor din medii precare ale orașului Răcari, stabilirea unui necesar de rechizite adecvat fiecărui an de studiu pentru anul școlar 2021-2022 și repartizarea acestor rechizite către copii, alături de flyere cuprinzând informații referitoare la drepturile copilului.

Activitățile proiectului au constat în identificarea copiilor din medii precare, achiziționarea de rechizite și ghiozdane echipate, întalnirile cu copii, repartizarea rechizitelor și prezentarea informațiilor referitoare la drepturile copilului, informare și publicitate.

106 copii dezavantajați din clasa pregătitoare – clasa a IV-a au primit ghiozdane cu rechizite și 7 grupe de grădiniță (31 copii) au primit rechizite necesare desfașurării activităților școlare/educative.  150  copii au fost informați cu privire la drepturile lor.

Copii s-au implicat în realizarea eseurilor astfel încat au fost recepționate 33 eseuri. Am acordat 3 premii în total pentru primele 3 lucrări desemnate caștigatoare  de către comisie. Premiile au constat în cărți care au fost furnizate de Editura All (donație către Primărie). Mulțumesc cu această ocazie Editurii All pentru sprijinul acordat.

În încheiere, îmi revine deosebita plăcere de a le transmite copiilor toate gândurile bune, sănătate, mult spor în activitățile școlare și obținerea unor rezultate excepționale. 

Primarul orașului Răcari, Marius-Florin CARAVEŢEANU

Accessibility Toolbar